top of page

Sinque vermindert confrontatie en versterkt motivatie

Wij zijn van mening dat samenwerken met een professional belangrijk is als je je gezondheid duurzaam wilt verbeteren. Vanuit deze visie is Sinque ontwikkeld: evidence based, ook voor de professional. Via onze app (beschikbaar op Android en iOS) en onze Home Monitor kun je via Sinque je eigen gezondheidsprogramma bij de cliënt thuis aanbieden. We kozen hierbij voor een non-confronterende aanpak, omdat we geloven dat het verlagen van confrontatie zal leiden tot verhoogde motivatie. De volgende aspecten staan hierin centraal:


- Aangezien lichaamsgewicht sterk kan fluctueren, kan het gewicht van een individu zomaar een stuk hoger zijn dan verwacht werd. Dit is confronterend en demotiverend. Wanneer je cliënten echter met Sinque op de weegschaal stappen, worden ze niet direct blootgesteld aan hun specifieke gewicht op dat moment, maar krijgen ze hun gewichtstrend te zien in een overzichtelijke grafiek. Hierdoor worden ze minder geconfronteerd met eventuele uitschieters omdat ze door de individuele nummers heen kunnen kijken, en het grote plaatje van hun voortgang kunnen zien.

- De manier waarop je met Sinque in contact staat met je cliënt speelt bovendien een belangrijke rol in het verminderen van confrontatie en het vergroten van motivatie. De gewichtstrend van je cliënt of de voorspelling van de Sinque Wijzer kunnen desondanks tegen de verwachtingen ingaan. We zijn ons bewust van het feit dat juist dit het moment is dat je als professional dicht bij je cliënten moet zijn om hen te ondersteunen of adviseren. Zo heb je de mogelijkheid om geautomatiseerde berichten te sturen aan specifieke groepen cliënten, op specifieke momenten. Deze berichten zullen cliënten te zien krijgen op het moment dat ze op de Home Monitor stappen en hun resultaten te zien krijgen. Op dit moment ben je altijd dicht bij je cliënt, zelfs als je niet fysiek aanwezig bent.


- Tot slot maakt vertrouwen een belangrijk onderdeel uit van onze aanpak. Wij hebben geleerd dat we terughoudend moeten zijn in het delen van persoonlijke informatie. Cliënten blijven Sinque trouw gebruiken als ze zelfregie ervaren: cliënten kunnen zelf beslissen of ze toestemming geven om gewichtsinformatie te delen met hun professional. Door de cliënt controle te geven, zorgen we voor meer vertrouwen, en minder confrontatie. Tegelijk heeft een professional toch de mogelijkheid om zijn of haar producten op een privacyvriendelijke wijze onder de aandacht van zijn of haar cliënten te brengen. Benieuwd hoe? Kijk op onze PRO website.
40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page