top of page
Werken met het dashboard

Leer hier hoe je het dashboard kunt begrijpen en gebruiken om cliënten te ondersteunen. 

Het dashboard wordt van A tot Z uitgelegd, van het inloggen tot voorbeelden uit de praktijk.
Zo kun je straks direct aan de slag, op een manier die aansluit bij jouw eigen werkwijze!

Kies een onderwerp om van start te gaan!

 • Het dashboard openen
  Om het dashboard te openen, klik je eerst op de onderstaande link: Vervolgens gebruik je jouw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de data van jouw cliënten. Als je nog geen inloggegevens hebt ontvangen, raadpleeg dan jouw contactpersoon binnen EW2Health. Wil je met het oefen dashboard werken? Gebruik dan de volgende inloggegevens: Login: testrapport@sinque.co Wachtwoord: b3xdVRQJ In de onderstaande video leggen we uit hoe je het dashboard opent: LET OP: Wanneer je het dashboard opent, zie je aanvankelijk nog geen informatie over je cliënten. Dit komt omdat je jouw groep (of de testgroep) nog niet hebt geselecteerd. In de stap 'Groep en subgroep(en) selecteren' laten we zien hoe je dit doet.
 • Navigeren door het dashboard
  Introductie: In deze stap beschrijven we hoe je kunt navigeren door het dashboard. We beschrijven 3 handelingen: (1) scrollen, (2) tabbladen kiezen en (3) keuzes resetten. Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Scrollen door het dashboard Zodra je het dashboard opent en naar beneden probeert te scrollen, zie je dat wél de hele pagina, maar niet het dashboard zelf scrolt. Dit komt doordat het dashboard in een apart venster staat. Door ergens in dit venster te klikken (zoals hieronder aangegeven) selecteer je het dashboard-venster. Je zult zien dat je nu wél verticaal door het dashboard kunt scrollen en het volledige dashboard tabblad kunt zien als je naar beneden scrolt. Klik eerst ergens op het binnenste venster om te scrollen door het dashboard Een tabblad selecteren Het dashboard is verdeeld in 3 tabbladen: 'Gebruik en Behoud', 'Over een gebruiker' en 'Gewichtsresultaten'. Deze tabbladen laten verschillende soorten informatie zien over je cliënten (de tabbladen worden onder de gelijknamige categorieën verder uitgelegd). Het dashboard opent altijd in het 'Gebruik en Behoud' tabblad. Je kunt naar een ander tabblad navigeren door op de tabblad knoppen bovenin het dashboard te klikken. Hieronder staat aangegeven waar je deze kunt vinden. Klik op de knoppen bovenin het dashboard-venster om het desbetreffende tabblad te openen Je keuzes en filters ongedaan maken Tot slot is het van belang om te weten hoe je jouw keuzes en filters in het dashboard ongedaan kunt maken. Dit doe je door linksboven op het cirkelvormige pijltje te klikken. Als je bijvoorbeeld een groep hebt geselecteerd (zie 'Groep en subgroep(en) selecteren), dan kun je met deze knop de groep resetten en opnieuw beginnen. Zo hoef je niet handmatig alle selecties en filters stuk voor stuk ongedaan te maken! Klik op de cirkelvormige pijl linksboven in het venster om je selecties en filters ongedaan te maken Zie de stap 'Filteren van cliënten op basis van gedrag en voortgang' om meer te leren over het toepassen van filters in het dashboard.
 • Groep en subgroep(en) selecteren
  Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Groep selecteren Bovenaan elk tabblad kun je je groep selecteren. Het dashboard zal dan de informatie van alle cliënten uit jouw groep (of de oefen groep) tonen. Als je geen groep selecteert, zie je geen informatie. Vandaar dat het dashboard bij het openen in eerste instantie nog leeg is! Je kunt naar het 'Groep(en)' boxje gaan en klikken op de balk. Er zal dan een menu uitvouwen met daarin de naam van jouw groep (of GR1, de naam van de oefen groep). Selecteer deze groep en de informatie zal verschijnen. Onder het 'Groep(en)' boxje kun je jouw groep (of de testgroep) selecteren Subgroep(en) selecteren Je kunt je groep onderverdelen in verschillende subgroepen. Bijvoorbeeld gebaseerd op verschillende type cliënten of trajecten die je aanbiedt. Onder het 'Subgroep(en)' boxje kun je één of meerdere subgroepen selecteren. Het dashboard zal dan informatie van de cliënten uit de geselecteerde subgroepen tonen. Onder het 'Subgroep(en)' boxje kun je jouw subgroep(en) selecteren LET OP: Als je van tabblad wijzigt moet je opnieuw je groep en subgroep(en) selecteren!
 • Filteren van cliënten op basis van gedrag en voortgang
  Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Filteren op cliënten Voordat we verderop in deze handleiding uitleggen welke informatie je allemaal kunt vinden in de verschillende tabbladen, leggen we eerst uit hoe je op verschillende figuren in het dashboard kunt klikken om cliënten te filteren op basis van hun gedrag en gewichtsresultaten. Voor dit voorbeeld selecteren we groep 'GR1', en selecteren we alle subgroepen. We blijven in het tabblad 'Gebruik en Behoud'. Je ziet hier allerlei figuren met verschillende informatie. Ga naar het figuur '# metingen per gebruiker vorige week'. In het midden van het figuur zie je dat er op dit moment 55 cliënten geselecteerd zijn. Als je jouw eigen groep hebt geselecteerd (en dus niet het oefendashboard gebruikt), zal hier het totaal aantal cliënten in jouw groep staan. In het midden van het figuur zie je hoeveel cliënten momenteel worden getoond Dit figuur laat het aantal metingen (met Sinque) per gebruiker in de afgelopen week zien. Het toont dus informatie over het gedrag van de cliënt. Er zijn verschillende categorieën: - Geen metingen - 1 tot 2 metingen - 3 tot 5 metingen - meer dan 5 metingen We kunnen op één van de categorieën in het figuur klikken om in dit hele tabblad alléén cliënten te zien die binnen deze categorie vallen. Als voorbeeld klikken we op 'Geen'. Het dashboard zal zich nu aanpassen en alleen de cliënten tonen die in de geselecteerde groep en subgroepen behoren én geen metingen hebben voltooid in de afgelopen week. Op deze manier passen we een filter toe op de rest van het tabblad. Zien welke cliënten aan deze criteria voldoen Door naar beneden te scrollen, zie je een tabel met de geselecteerde cliënten. Als je alleen je groep selecteert, zul je hier alle cliënten uit de groep zien. Op dit moment zien we hier de cliënten die in GR1 zitten én geen metingen hebben voltooid in de afgelopen week. Dit helpt je om beter te begrijpen welke cliënten welk gedrag vertonen en wat voor ondersteuning ze nodig hebben. Ook kun je zo makkelijk analyseren hoe dit gedrag zich tot de gewichtsresultaten verhoud. De tabel onderaan de pagina toont de cliënten die je hebt geselecteerd Meerdere filters toepassen Je bent niet beperkt tot slechts één filter per tabblad. Je kunt doorklikken in de figuren als je cliënten wilt selecteren die aan verschillende criteria voldoen. Je kunt bijvoorbeeld eerst filteren op cliënten zonder metingen (in het eerder besproken figuur), en in een ander figuur filteren op cliënten die aan het aankomen zijn (dit wordt later in deze training verder uitgelegd).
 • Gebruik en Behoud - Wanneer en hoe gebruik je dit tabblad?
  Bekijk hieronder de instructievideo: Een overzicht van de resultaten van je groep: Het tabblad 'Gebruik en Behoud' biedt een duidelijk overzicht van jouw groep en subgroep(en). De figuren (beschreven in de volgende stap) zijn zo ingericht dat je in één overzicht gemakkelijk kunt zien (1) hoe jouw cliënten zich gedragen (met betrekking tot het gebruik van de monitor), (2) wat de voortgang van jouw cliënten is (met betrekking tot gewicht en BMI), (3) en hoe deze 2 peilers (gedrag en voortgang) zich tot elkaar verhouden. Wat doe je met deze informatie? Er is niet één juiste manier om met deze informatie om te gaan. Dit hangt volledig van jouw persoonlijke werkwijze af, en het doel dat je wilt bereiken. Een aantal voorbeelden zijn: - Filteren op specifieke cliënten die je nader wilt behandelen: Onderaan dit tabblad vind je een overzicht van alle cliënten die je hebt geselecteerd door het selecteren van je groep en subgroep(en), en het filteren door op de figuren te klikken. Als je bijvoorbeeld je groep en alle subgroepen selecteert, en geen filters toepast, zal deze tabel alle cliënten tonen. Eerder in deze handleiding (onder 'Filteren van cliënten op basis van gedrag en voortgang') beschreven we dat je door op specifieke categorieën in de figuren te klikken (bijvoorbeeld op 'cliënten met 3-5 metingen in de afgelopen week), kan filteren op cliënten die aan deze waarden voldoen. De tabel zal dan alleen de cliënten tonen die in de geselecteerde groep en subgroep(en) zitten, én 3-5 metingen voltooiden in de afgelopen week. Hierdoor kun je duidelijk specifieke cliënten selecteren die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, of juist cliënten selecteren waarvan je weet dat ze op de juiste koers liggen en dus géén extra hulp nodig hebben. Zo kun je je focussen op de cliënten de jou op dat moment het hardst nodig hebben. De tabel toont overigens slechts een overzicht van het gedrag en de voortgang van de cliënt. Je kunt deze cliënten verder individueel analyseren in het tabblad 'Over een gebruiker', om meer over ze te weten te komen, en je ondersteuning en aanpak te personaliseren en af te stemmen op de situatie. Hierover meer onder het kopje 'Tabblad 2 - Over een gebruiker'. - Onderaan het tabblad zie je welke cliënten binnen jouw geselecteerde filters, groep en subgroep(en) vallen. Deze kun je nader analyseren in 'Over een gebruiker' - Zien wat de impact van jouw aanpak is Aangezien dit tabblad een duidelijk overzicht geeft van het gedrag en de voortgang van jouw groep als geheel, kun je het ook gebruiken om te zien wat de algemene impact van jouw aanpak is op de resultaten van je cliënten. Zo weet je waar jouw krachten en verbeterpunten liggen. Bovendien, als je verschillende trajecten/methodes hebt onderverdeeld in verschillende subgroepen, dan kun je zien hoe deze zich tot elkaar verhouden. Door je groep te selecteren, kun je in 1 duidelijk overzicht zien hoe jouw cliënten zich als geheel gedragen en wat hun voortgang is. Je kunt zo makkelijk zien of cliënten over het algemeen veel of weinig de monitor gebruiken, en hoeveel progressie er op groepsniveau wordt geboekt. Misschien zie je bijvoorbeeld wel dat een significant deel van jouw groep inconsistent op de monitor stapt. Hierdoor weet je dat er systematisch iets mis gaat en kun je aan de bel trekken en je aanpak veranderen voor betere resultaten. Bijvoorbeeld, door vaker in gesprekken te herhalen wat het belang van monitoren is, en meer ondersteuning te bieden bij het implementeren van Sinque in de dagelijkse routine. Heb je bijvoorbeeld verschillende subgroepen per diëtist, dan kun je met dit tabblad bovendien de resultaten onderling vergelijken. Door 1 voor 1 de subgroep te selecteren en te analyseren, weet je hoe je resultaatgericht kan focussen op waar de krachten en verbeterpunten liggen. Zie de 'Toepassingen in de praktijk' categorie voor meer praktijkvoorbeelden.
 • Gebruik en Behoud - De figuren uitgelegd
  In deze stap leggen we de verschillende figuren in dit tabblad uit. Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Groep en subgroep(en): In deze figuren kun je jouw groep (of de testgroep in het oefendashboard) en de subgroep(en) selecteren die je wilt analyseren. Als je jouw groep selecteert, zullen alle subgroepen standaard worden geselecteerd. Onder subgroep(en) kun je vervolgens eventueel subgroepen (de)selecteren als je specifieke subgroepen wel of niet wilt analyseren. Gegevens vernieuwd/ afgelopen week eindigde op ...: In deze 2 figuren zie je (1) wanneer de gegevens in het dashboard voor het laatst zijn geüpdate, en (2) wanneer de afgelopen week eindigde. Door gebruik van het eerste figuur weet je hoe actueel de getoonde data is. Het tweede figuur is handig omdat er in de andere figuren wordt gerefereerd naar 'vorige week'. Bijvoorbeeld '# metingen vorige week'. Met behulp van de informatie in dit figuur weet je naar welke week gerefereerd wordt, zodat je de informatie uit het dashboard beter kunt begrijpen en gebruiken. # Metingen per week (alle gebruikers): Dit figuur toont het totaal aantal metingen per week, van al jouw cliënten in de geselecteerde groep, subgroepen en filters. Elke blauwe balk staat voor het aantal metingen in een specifieke week. Boven de balk zie je het totaal aantal metingen. Onderaan de balken zie je de week. Door te schuiven met de blauwe balk onder het figuur kun je inzoomen op een specifieke periode. Retentie: activiteitsstatus: In dit figuur zie je hoe vaak de geselecteerde cliënten op de monitor stapten in de afgelopen paar weken. Onder de stap 'Gebruik en behoud - Definities' zijn de categorieën nader toegelicht. # metingen per gebruiker vorige week: Waar het vorige figuur het meetgedrag over een langere periode toont, toont dit figuur het aantal metingen in de afgelopen week. In het midden van het figuur zie je het totaal aantal cliënten dat je hebt geselecteerd. BMI classificatie vorige week: In dit figuur zie je tot welke BMI groep de geselecteerde cliënten behoren. Dit figuur wordt wekelijks geüpdate. Gewichtsresultaten vorige week (GWG): In dit figuur zie je de gewichtsresultaten van jouw groep in de afgelopen week, ten opzichte van het startpunt of het hoogste (lees 'zwaarste') punt. Het gewicht wordt gemeten aan de hand van GWG, oftewel het Gemiddelde Wekelijkse Gewichtsgebied. Zie 'Veelgestelde vragen' in deze handleiding voor een uitleg over deze meetwaarde. Je kunt via het onderste figuur 'tov. Start of Hoogste GWG' aangeven of je de gewichtsresultaten in verhouding tot het startpunt of het hoogste (zwaarste) punt wilt zien. Aangezien gewichtsverlies nooit een lineair proces is, geeft de ontwikkeling in vergelijking met alleen het startpunt niet altijd een volledig beeld. Vaak komen mensen bijvoorbeeld eerst aan voordat ze gewicht gaan verliezen. Door op 'Start' of 'Hoogste' te klikken kun je dit wijzigen en het figuur erboven zal zich aanpassen. Gegevens gebruikers: In deze tabel zie je alle cliënten die je hebt geselecteerd. Dat wil zeggen, alle cliënten die in de groep en subgroep(en) zitten die jij hebt geselecteerd, én die voldoen aan eventuele filters die je hebt toegepast door op de figuren te klikken. Naast hun naam, zie je extra informatie over hun gedrag en voortgang. Je kunt deze cliënten eventueel verder individueel analyseren in het tabblad 'Over een gebruiker'. Definities: Onderaan vind je definities. Zie 'Gebruik en Behoud - Definities' voor meer informatie.
 • Gebruik en Behoud - Definities
  In dit tabblad kom je de volgende definities tegen: GWG: GWG staat voor het Gemiddeld Wekelijks Gewichtsgebied. Oftewel, het mediaan punt van het wekelijkse gewichtsfluctuatie-gebied, gegenereerd door Sinque™ AI. Waar individuele gewichtspunten door fluctuatie van gewicht een onbetrouwbaar beeld geven van de voortgang van de cliënt, berekent Sinque het GWG. Start GWG en Hoogste GWG: Het start GWG is het GWG van de eerste week dat iemand met Sinque begint. Het hoogste GWG is het hoogste (zwaarste) bereikte GWG sinds het starten met Sinque. Om meer te leren over hoe GWG werkt, check de categorie 'Veelgestelde vragen' voor een uitleg. Activiteitsstatus van de deelnemer: Om aan te geven hoe vaak de cliënt op de monitor stapt, worden in dit tabblad de onderstaande categorieën gehanteerd: Nieuwe gebruiker: Cliënt is net begonnen met Sinque en is nog bezig met de onboarding Actief - consistent: Cliënt heeft in de afgelopen maand minimaal 2x per week een meting voltooid Actief - inconsistent: Cliënt heeft afgelopen week minimaal 2x een meting voltooid, maar heeft dit niet elke week gedaan in de afgelopen maand Inactief - 4 weken: Cliënt heeft minimaal een maand geen meting voltooid Inactive - 8 wks: Cliënt heeft 4-8 weken geen meting voltooid Gestopt: 8 wks: Cliënt heeft langer dan 8 weken geen meting voltooid
 • Over een gebruiker - Wanneer en hoe gebruik je dit tabblad?
  Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Meer weten over een specifieke cliënt: Waar het tabblad 'Gebruik en Behoud' een overzicht geeft van je groep en subgroep(en) als geheel, kun je dit tabblad gebruiken om meer te weten te komen over één specifieke cliënt. Het biedt een handig inzicht in het gedrag met betrekking tot het gebruik van de monitor en de gewichtsresultaten van de cliënt. Bovendien vind je een grafiek waarmee je kunt analyseren hoe het gedrag en het gewichtsverlies zich tot elkaar verhouden. Nu je over meer informatie beschikt, kun je betere ondersteuning bieden op basis van de behoefte van de cliënt. Zie wat je cliënt ziet: Bovendien geeft dit tabblad toegang tot de Sinque Wijzer van de cliënt. Je kunt dus zien of voorspelt wordt dat zij over 2 weken gaan aankomen, afvallen of op gewicht gaan blijven. Jouw cliënt weet ook dat jij mee kijkt, wat ze een gevoel van ondersteuning en motivatie geeft. Zie wat jouw cliënt ziet: Via deze knop zie je de huidige Sinque wijzer van jouw cliënt LET OP: deze functie werkt niet in het oefendashboard! Geef proactieve, gepersonaliseerde ondersteuning: Hoe jij deze informatie uiteindelijk gebruikt om ondersteuning te bieden, dat hangt af van jouw persoonlijke werkwijze. Maar vaak kun je met een simpel berichtje al veel bereiken. Zie je dat de Sinque Wijzer van een cliënt aangeeft dat ze gaan afvallen? Dan kun je een simpel berichtje sturen om te feliciteren. Zie je dat de cliënt niet op de monitor is gestapt vorige week? Misschien even checken of er iets aan de hand is zodat je er op tijd bij kunt zijn wanneer jouw cliënt je nodig heeft. LET OP: Dit betekend niet dat je constant bezig hoeft te zijn met het versturen van berichten en managen van cliënten. Als je alleen tijdens maandelijkse contactmomenten contact met cliënten hebt, dan kun je ook voorafgaand aan het gesprek een korte blik werpen op het dashboard en deze informatie meenemen in het gesprek. Wij raden in ieder geval aan om de cliënt het idee te geven dat je met ze mee kijkt, en goed op de hoogte te zijn van wat er speelt. Het duurt slechts een paar minuten per week om te zien welke cliënten extra aandacht nodig hebben, maar het maakt een enorm verschil op het gebied van motivatie en resultaten.
 • Over een gebruiker - De verschillende figuren uitgelegd
  In deze stap leggen we de verschillende figuren uit die je kunt vinden in dit tabblad Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Gebruiker, groep en subgroep selecteren: Selecteer eerst je groep, eventueel een subgroep en vervolgens een cliënt om informatie over een specifieke gebruiker te kunnen analyseren. LET OP: op het moment dat je jouw groep selecteert, zal er gelijk informatie worden getoond in het tabblad. Dit is echter de informatie van alle cliënten samen. Deze informatie is dus niet bruikbaar. Selecteer daarom altijd eerst een specifieke cliënt. Nadat je dit doet, zal de informatie over dit individu verschijnen. Gewichtsverandering t.o.v. start GWG en Hoogste GWG: Hier zie je wat de gewichtsresultaten van deze gebruiker zijn. GWG wordt onder 'Veelgestelde vragen' nader toegelicht. Je ziet hier in één duidelijk overzicht wat de ontwikkeling is van het huidige GWG in verhouding met het startpunt (de eerste meting met Sinque), en het huidige GWG in verhouding met het hoogste GWG. Aangezien gewichtsverlies niet een lineair proces is, en cliënten soms eerst even aankomen voordat ze gaan afvallen, is het belangrijk om deze twee van elkaar te onderscheiden en beiden te analyseren. Activiteitsstatus: Hier zie je hoe consistent deze cliënt in de afgelopen periode metingen heeft voltooid. De definities worden verder behandeld onder de stap 'Definities'. Link naar de Sinque Wijzer: Hier zie je de Sinque Wijzer van deze cliënt op dit moment. Oftewel, je ziet wat jouw cliënt momenteel in de Sinque App ziet. Let op: deze functie werkt NIET in het oefendashboard. Metingen en gewichtsverandering per week: In dit figuur zie je hoe de gewichtsontwikkeling en het meetgedrag zich tot elkaar verhouden. De 3 lijnen zijn de gewichtsontwikkeling: het hoogste, gemiddelde en laagste punt van het GWG. De blauwe balken zijn het aantal metingen in een specifieke week. In dit voorbeeld zie je dat de gebruiker consistent 4/5 keer per week op de monitor stapt, en dat het gewicht afneemt. Gewichtsverandering (GWG en BMI): In dit figuur zie je de gewichtsontwikkeling van deze cliënt. In de kolommen links zie je de waarden van het start, hoogste en meest recente (laatste) GWG. Aan de rechterzijde zie je de ontwikkeling van het BMI. Het start BMI, hoogste BMI (wederom hetzelfde) en het meest recente (laatste BMI). In het midden zien we een grafiek met daarin de ontwikkeling van het GWG. Meer info over GWG vind je in de categorie 'Veelgestelde vragen'. Definities: Onderaan vind je de definities. Deze worden nader toegelicht onder de stap 'Definities'.
 • Over een gebruiker - Definities
  In dit tabblad kom je de volgende definities tegen: GWG: GWG staat voor het Gemiddeld Wekelijks Gewichtsgebied. Oftewel, het mediaan punt van het wekelijkse gewichtsfluctuatie-gebied, gegenereerd door Sinque™ AI. Waar individuele gewichtspunten door fluctuatie van gewicht een onbetrouwbaar beeld geven van de voortgang van de cliënt, berekent Sinque het GWG. Start GWG en Hoogste GWG: Het start GWG is het GWG van de eerste week dat iemand met Sinque begint. Het hoogste GWG is het hoogste (zwaarste) bereikte GWG sinds het starten met Sinque. Om meer te leren over hoe GWG werkt, check de categorie 'Veelgestelde vragen' voor een uitleg. Activiteitsstatus van de deelnemer: Om aan te geven hoe vaak de cliënt op de monitor stapt, worden in dit tabblad de onderstaande categorieën gehanteerd: Nieuwe gebruiker: Cliënt is net begonnen met Sinque en is nog bezig met de onboarding Actief - consistent: Cliënt heeft in de afgelopen maand minimaal 2x per week een meting voltooid Actief - inconsistent: Cliënt heeft afgelopen week minimaal 2x een meting voltooid, maar heeft dit niet elke week gedaan in de afgelopen maand Inactief - 4 weken: Cliënt heeft minimaal een maand geen meting voltooid Inactive - 8 wks: Cliënt heeft 4-8 weken geen meting voltooid Gestopt: 8 wks: Cliënt heeft langer dan 8 weken geen meting voltooid
 • Gewichtsresultaten - Wanneer en hoe gebruik je dit tabblad?
  Bekijk hier de instructievideo: Meer informatie over gewichtsresultaten: Dit tabblad is in zekere zin vergelijkbaar met het tabblad 'Gebruik en Behoud'. Het toont de resultaten van jouw cliënten op groepsniveau en stelt je in staat te filteren op specifieke resultaten of gedrag door te klikken op de figuren. Het grote verschil is echter dat dit tabblad extra informatie verschaft over gewichtsresultaten. Hierdoor kun je je verder verdiepen op de impact van jouw aanpak op de resultaten van de cliënt. Gebruik de matrix om te filteren: Centraal in dit tabblad staat de matrix. Deze stelt je in staat om makkelijk de gewichtsontwikkeling van je cliënten in te zien. Je ziet in één overzicht hoe het start GWG en het hoogste GWG zich tot elkaar en het huidige GWG verhouden. Vervolgens kun je op basis van deze informatie verder filteren met de rest van de figuren. De matrix toont de verhouding tussen het start, hoogste en meest recente GWG Zie welke cliënten extra aandacht nodig hebben: Net als in het eerste tabblad, kun je de tabel onderaan het tabblad gebruiken om te zien welke cliënten, op basis van jouw filters en selecties, extra ondersteuning nodig hebben. Deze cliënten kun je vervolgens in het tabblad 'Over een gebruiker' nader analyseren.
 • Gewichtsresultaten - De verschillende figuren uitgelegd
  Bekijk hier de instructievideo, of scroll naar beneden voor de tekst-uitleg: Groep en subgroep(en): In deze figuren kun je jouw groep (of de testgroep in het oefendashboard) en de subgroep(en) selecteren waarvan je de informatie wilt analyseren. Als je jouw eigen groep selecteert, zullen alle subgroepen standaard worden geselecteerd. Onder subgroep(en) kun je vervolgens subgroepen (de)selecteren. Filter op activiteitsstatus en # gebruikers Je kunt de filter gebruiken om (binnen deze groep en subgroep(en)) te filteren op een specifieke activiteitsstatus. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de cliënten te selecteren die actief en consistent op de monitor stappen. De rest van het dashboard zal dan automatisch de gebruikers tonen die hier binnen vallen. '# gebruikers' toont simpelweg het aantal gebruikers dat is geselecteerd. Dit getal zal zich aanpassen als je filtert door op de figuren te klikken om bepaalde groepen cliënten te zien. Matrix gewichtsresultaten: Deze matrix toont de verhouding tussen het start GWG, het hoogste GWG en het vorige (meest recente GWG). Met de matrix zie je in één overzicht duidelijk hoe deze waarden zich tot elkaar verhouden, en kun je makkelijk filteren op een specifieke groep. In het voorbeeld zie je bijvoorbeeld dat 7 personen zijn aangekomen sinds het start GWG, en vervolgens op dat hoogste gewicht zijn gebleven. Deze cliënten hebben duidelijk extra aandacht nodig. BMI classificatie vorige week: In dit figuur zie je de meest recente BMI classificaties van jouw cliënten. Overzicht gewichtsontwikkeling: In dit overzicht zie je links de BMI ontwikkeling in verhouding tot het start BMI. Rechts zie je de GWG ontwikkeling in verhouding to het start GWG. Door op het figuur boven middenin het overzicht te klikken, kun je wisselen tussen het hoogste en start BMI/GWG. In de 2 figuren midden onderin het overzicht zie je de totale gewichtsverandering en de gemiddelde gewichtsverandering. Ook deze figuren kun je aanpassen door te schakelen tussen start/hoogste. Gegevens gebruikers: In deze tabel vind je de cliënten die je hebt geselecteerd. Je kunt hen indien nodig verder individueel analyseren in het tabblad 'Over een gebruiker'. Definities: Onderaan vind je definities. Zie 'Definities 'Gewichtsresultaten' voor meer info.
 • Gewichtsresultaten - Definities
  In dit tabblad kom je de volgende definities tegen: GWG: GWG staat voor het Gemiddeld Wekelijks Gewichtsgebied. Oftewel, het mediaan punt van het wekelijkse gewichtsfluctuatie-gebied, gegenereerd door Sinque™ AI. Waar individuele gewichtspunten door fluctuatie van gewicht een onbetrouwbaar beeld geven van de voortgang van de cliënt, berekent Sinque het GWG. Start GWG en Hoogste GWG: Het start GWG is het GWG van de eerste week dat iemand met Sinque begint. Het hoogste GWG is het hoogste (zwaarste) bereikte GWG sinds het starten met Sinque. Om meer te leren over hoe GWG werkt, check de categorie 'Veelgestelde vragen' voor een uitleg. Activiteitsstatus van de deelnemer: Om aan te geven hoe vaak de cliënt op de monitor stapt, worden in dit tabblad de onderstaande categorieën gehanteerd: Nieuwe gebruiker: Cliënt is net begonnen met Sinque en is nog bezig met de onboarding Actief - consistent: Cliënt heeft in de afgelopen maand minimaal 2x per week een meting voltooid Actief - inconsistent: Cliënt heeft afgelopen week minimaal 2x een meting voltooid, maar heeft dit niet elke week gedaan in de afgelopen maand Inactief - 4 weken: Cliënt heeft minimaal een maand geen meting voltooid Inactive - 8 wks: Cliënt heeft 4-8 weken geen meting voltooid Gestopt: 8 wks: Cliënt heeft langer dan 8 weken geen meting voltooid
 • Stap 1: Simpele groepsanalyse uitvoeren (Gebruik en Behoud)
  Bekijk hieronder de instructievideo:
 • Stap 2: Een specifieke cliënt nader analyseren (Over een gebruiker)
  Bekijk hieronder de instructievideo:
 • Wat houdt GWG in?
  Waar staat GWG voor? In het kort staat GWG voor 'Gemiddeld Wekelijkse Gewichtsgebied'. Waarom gebruiken we deze term? Omdat je gewicht door honderden verschillende factoren ontzettend kan schommelen, is het verwarrend om naar individuele gewichtswaarden te kijken. Je kan vandaag 70kg wegen, over 3 dagen 72kg wegen en aan het eind van de week 69kg wegen. Dit maakt het ontzettend lastig om in te schatten wat je voortgang is. En om een beter beeld te krijgen van je voortgang, kun je beter naar het gemiddelde gewicht over een periode kijken. Vandaar dat Sinque GWG gebruikt. Hoe wordt het GWG berekend? Gebruikers van Sinque staan minimaal 3-4x per week op de monitor. Het algoritme van Sinque kan op basis van het patroon van de gewichtsfluctuatie in het verleden nog veel meer meetpunten in die week berekenen. Ook op dagen dat de gebruiker niet gemeten heeft! Hierdoor heb je in plaats van een paar metingen opeens een paar honderd metingen in een week. Tientallen metingen op maandag, tientallen metingen op dinsdag, etcetera. Vervolgens berekent Sinque het gemiddelde gewichtsgebied per dag, en door dit over 7 dagen te doen, en vervolgens het gemiddelde van deze 7 dagen te berekenen, heb je het Gemiddelde Wekelijkse Gewichtsgebied! Oftewel, het GWG van die week. Bekijk hieronder de video over het berekenen van het GWG: In het dashboard zie ik het GWG van vorige week vergeleken worden met het Start GWG, of het hoogste GWG. Waarom? De voortgang van een cliënt is vrijwel nooit een constante, lineaire ontwikkeling. Zo zijn er momenten van plateau's, terugvallen, aankomen, gewichtsverlies.. Veel mensen hebben eerst tijd nodig voordat ze voortgang gaan boeken. Je ziet vaak voorkomen dat mensen eerst aankomen, en vervolgens pas de goede lijn inzetten. Dit heeft te maken met gedragsverandering en de tijd die nodig is om de leefstijl te veranderen. Vandaar dat het vergelijken van het huidige GWG vergeleken met het start GWG niet altijd een volledig beeld geeft van iemands ontwikkeling. Neem het voorbeeld hieronder. Als je op papier zou zeggen dat deze persoon 3kg is aangekomen in vergelijking met de start, zou je zeggen dat er geen succes is geboekt. Maar als je het vergelijkt met het hoogtste GWG, dan is deze persoon aan het afvallen. Deze persoon is aangekomen vs. het start GWG, maar afgevallen vs. het hoogste GWG Onthoud, niet iedere cliënt volgt hetzelfde traject. Jij kunt deze middelen gebruiken om de situatie in te schatten en de juiste ondersteuning voor dat moment te bieden.
 • Wat zijn 'Figuren'?
  Voor het gemak gebruiken we de term 'figuur' voor elke visuele bron van informatie in het dashboard. Van tabellen tot taartdiagrammen en grafieken.

Heb je verder nog vragen?

Stuur ons een bericht of neem contact op met de Sinque hulplijn via 06-15171061

bottom of page